Δραστηριότητες

Snowmobile

Όπου υπάρχει χιόνι στο δάσος, εκεί βρίσκεστε κι εσείς. Σε επιλεγμένες διαδρομές, μπορείτε να βιώσετε μία φανταστική εμπειρία οδήγησης με τα ειδικά snowmobiles, στις χιονισμένες πλαγιές του Παρνασσού

Ποδηλασία

Μέσα στον μαγευτικό τόπο του Παρνασσού, ενός από τα καλύτερα βουνά για την ανάπτυξη δραστηριοτήτων στην Ελλάδα, και με έμπειρους οδηγούς, οι λάτρεις την ποδηλασίας έρχονται αντιμέτωποι με την ομορφότερη εμπειρία ανάβασης και κατάβασης με Mountain bike. Κάθε ένας θέτει τον στόχο του με τους συνεργάτες μας και απολαμβάνει με ασφάλεια μία ξεχωριστή διαδρομή

Πρόγραμμα ευεξίας στο δάσος με Yoga και Pilates

Ποιος είπε ότι οι Pilates και η Yoga πραγματοποιούνται μόνο μέσα σε γυμναστήρια; Η Αράχωβα και ο Παρνασσός έχουν όλες τις κατάλληλες προϋποθέσεις για να επιτευχθεί η ηρεμία ψυχής που αναζητά ο καθένας. Μαζί με τους έμπειρους γυμναστές μας αποβάλουμε το άγχος και δίνουμε την ευκαιρία σε κάθε παρευρισκόμενο να ανακτήσει σε νου και σώμα την γαλήνη που έχει χάσει

Χιονοδρομία

Χαράξτε τη δική σας πορεία!
Είναι όμορφο να περιτριγυρίζεστε από χιόνια, αλλά ακόμα καλύτερο όταν γίνεστε ένα με το λευκό τοπίο του Παρνασσού. Σε συνεργασία με έμπειρους καθηγητές μπορούμε να προσφέρουμε την κατάλληλη εκπαίδευση σε αρχάριους και προχωρημένους, ώστε να είναι έτοιμοι για μία συναρπαστική εμπειρία στα χιόνια. Οργανώστε αξέχαστες στιγμές στα βουνά του Παρνασσού κάνοντας σκι και snowboard μαζί με τα αγαπημένα σας πρόσωπα, ζωσμένοι με όλον τον απαραίτητο εξοπλισμό για μία ασφαλή και διασκεδαστική κατάβαση.

Αναρρίχηση

Η αναρρίχηση ένα από τα πιο δημοφιλή extreme αθλήματα, λαμβάνει τόπο και στα βουνά του Παρνασσού, έχοντας ειδικά πεδία αναρρίχησης που μπορούν να καταπλήξουν κάθε ατρόμητο αναρριχητή. Μαζί με τους εξειδικευμένους και έμπειρους συνεργάτες μας, θα σας βοηθήσουμε να αποκτήσετε την απόλυτη εμπειρία αναρρίχησης, έχοντας πάντα όλον τον απαραίτητο εξοπλισμό για την ασφάλειά σας.

Ιππασία

Σε συνεργασία με τον Ιππικό Όμιλο, κάντε τη διαφορά και απολαύστε μία βόλτα με τα πανέμορφα άλογα. Σε μία συναρπαστική διαδρομή στη φύση, μικροί και μεγάλοι εξερευνούν τη φύση και αποτυπώνουν τη δική τους ανεξίτηλη ιστορία

Γευσιγνωσία τοπικών προϊόντων

Τα τοπικά προϊόντα είναι αυτά που χαρακτηρίζουν κάθε τόπο και τον κάνουν ξεχωριστό. Έτσι λοιπόν δε θα μπορούσαμε να παραμελήσουμε τη γνωριμία των επισκεπτών με τα τοπικά προϊόντα της Αράχωβας.

Πραγματοποιούμε επίσκεψη σε εργαστήρι παραγωγής φορμαέλας, Π.Ο.Π τυρί Αράχωβας, με ξενάγηση από ντόπιο παραγωγό. Δίνεται επίσης η ευκαιρία σε όσους είναι λάτρεις των τοπικών προϊόντων, να δημιουργήσουν το δικό τους τυρί με τη βοήθεια των παραγωγών.

Οργανώνεται επίσκεψη σε μελισσοκομεία, δίνοντας ιδιαίτερη βάση στο να εξιστορηθεί από τους τοπικούς μελισσοκόμους το πώς ξεκίνησε η παραγωγή του μελιού, τις ιδιότητες και την ιστορία του.

Επίσης, οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να επισκεφθούν εργαστήρια τοπικών γλυκών, βλέποντας και κατανοώντας όλη τη διαδικασία παραγωγής τους, δοκιμάζοντάς τα και τέλος, έχοντας τη δυνατότητα αγοράς τους.

Φυσικά, δεν μπορούμε να μην οργανώσουμε μαζί επίσκεψη και γευσιγνωσία στο κελάρι τοπικών οινοποιείων της Αράχωβας. Το κρασί, είναι ένα από τα πιο δημοφιλή ποτά σε κάθε ελληνικό τραπέζι, το οποίο έχει όχι μόνο ένα αλλά δεκάδες θρεπτικά συστατικά, τα οποία βοηθούν στην καταπολέμηση διαφόρων παθήσεων και ασθενειών.

Τέλος, η συγκομιδή ελιών είναι η πιο παραδοσιακή ελληνική διαδικασία μετά τους καλοκαιρινούς μήνες, την οποία μπορείτε να παρακολουθήσετε ζωντανά με μία επίσκεψη στο ελαιοτριβείο, την κατάλληλη εποχή.
Κράτηση